Introductie
Auteur(s)
Joshua Berger, Oliver Ludwig, Stephan Becker, Marco Backfisch, Wolfgang Kemmler and Michael Fröhlich
Datum van uitgave
1 mei 2020
Link naar artikel
Om het volledige artikel te lezen, klik hier
In deze studie werd onderzocht hoe een 10-weken durend elektromyostimulatietrainingsprogramma met verschillende stimuleringsfrequenties effect heeft op specifieke sportprestatieparameters. Er is nog weinig bekend over de verschillen in effectiviteit van aangepaste stimulatieparameters bij whole-body-elektromyostimulatie (WB-EMS) training. Er wordt echter vermoed dat hogere impulsfrequenties (>50 Hz) het meest geschikt zijn voor krachttoename.
Voor het onderzoek werden 51 ongetrainde deelnemers willekeurig verdeeld in drie groepen: een inactieve controlegroep (CON) en twee trainingsgroepen. Deze trainingsgroepen ondergingen een 10-weken durend WB-EMS-programma met 1,5 sessies per week, waarbij de inhoud van de training gelijk was maar de stimulatiefrequenties verschilden: training met 20 Hz (T20) versus training met 85 Hz (T85). De deelnemers ondergingen voor en na de interventie sprong-, sprint- en krachttests.
Resultaten toonden significante verbeteringen aan in sprong- en krachtparameters bij beide trainingsgroepen, maar geen significante verschillen werden gevonden tussen de frequenties. Dit suggereert dat zowel 20 Hz als 85 Hz adequaat zijn voor het verbeteren van specifieke sportprestatieparameters bij ongetrainde deelnemers. Het is echter belangrijk op te merken dat verdere aspecten zoals regeneratie en langetermijneffecten van verschillende stimuleringsfrequenties nog nader onderzocht moeten worden om een volledig begrip te krijgen van hun impact op sportprestaties.
Joshua Berger, Oliver Ludwig, Stephan Becker, Marco Backfisch, Wolfgang Kemmler and Michael Fröhlich
1 mei 2020
Om het volledige artikel te lezen, klik hier
Klooster Benedictessen
Generaal Maczekstraat 80
4818BX, Breda
© 2024 Website gemaakt door Moosh Media