Introductie
Auteur(s)
Wolfgang Kemmler, Marc Teschler, Anja Weißenfels, Michael Bebenek, Michael Fröhlich, Matthias Kohl and Simon von Stengel
Datum van uitgave
11 januari 2016
Link naar artikel
Om het volledige artikel te lezen, klik hier
Dit onderzoek onderzocht de effecten van high-intensity training (HIT) in vergelijking met whole-body electromyostimulation (WB-EMS) op de lichaamssamenstelling en spierkracht van ongetrainde mannen, waarbij de focus lag op tijdefficiënte trainingsprotocollen. Tijdgebrek wordt vaak genoemd als een belangrijke barrière voor regelmatige lichaamsbeweging, waardoor de behoefte aan efficiënte trainingsmethoden toeneemt. Zowel HIT als WB-EMS worden beschouwd als mogelijke oplossingen vanwege hun veronderstelde tijdefficiëntie.
De studie betrok 48 gezonde, ongetrainde mannen tussen de 30 en 50 jaar in een 16 weken durende gerandomiseerde gecontroleerde trial. HIT, dat gericht is op hoge intensiteit en lage trainingsvolumes, werd vergeleken met WB-EMS, een technologie die elektromyostimulatie op het hele lichaam toepast. Beide groepen vertoonden gedurende de studieperiode significante verbeteringen in lean body mass (LBM) en maximale beenextensorkracht, waarbij geen significante verschillen werden waargenomen tussen HIT en WB-EMS.
Interessant genoeg werden geen significante bijwerkingen gemeld in beide trainingsgroepen, wat wijst op de veiligheid van zowel HIT als WB-EMS. De studie benadrukt dat, ondanks verschillen in totaal trainingsvolume, beide methoden effectieve en veilige opties kunnen zijn voor het verbeteren van lichaamssamenstelling en spierkracht bij ongetrainde mannen.
Bovendien suggereert de conclusie van de studie dat WB-EMS, ondanks de hogere kosten en constante begeleiding die het vereist, als een aantrekkelijke en tijdefficiënte keuze kan worden beschouwd voor algemene krachtverbetering en lichaamssamenstelling. De auteurs anticiperen op de mogelijke toekomstige kostenverlaging van WB-EMS, wat het gebruik ervan verder zou kunnen stimuleren. Deze bevindingen dragen bij aan het begrip van de voordelen en haalbaarheid van tijdefficiënte trainingsmethoden in de context van algemene fysieke fitheid en gezondheid.
Wolfgang Kemmler, Marc Teschler, Anja Weißenfels, Michael Bebenek, Michael Fröhlich, Matthias Kohl and Simon von Stengel
11 januari 2016
Om het volledige artikel te lezen, klik hier
Klooster Benedictessen
Generaal Maczekstraat 80
4818BX, Breda
© 2024 Website gemaakt door Moosh Media